X

Aanvullende informatie over NaBuren

Glopweg 5

9164 LP Buren - Ameland


 

Reis en Aankomst:

 • Ameland is vanaf Holwerd per veerboot bereikbaar. Op deze website is rechtstreeks informatie hierover te vinden, onder de keuzeknop "Ameland"
  Wanneer u uw auto wilt meenemen, dient u tijdig een plaats voor de overtocht te reserveren. U kunt dit doen via internet: www.wpd.nl of telefonisch 0519-546111. Het is mogelijk om fietsen mee te nemen op de veerboot. Op de pier in Nes staan taxi’s klaar. Ook bussen (richting Buren – Zwarteweg, halte Brouwerspad). Op de kop van de pier kunt u desgewenst meteen fietsen huren.

 • De verhuurder deelt u mee waar, hoe en wanneer u de beschikking krijgt over de sleutel van NaBuren.

 • U rijdt de pier af. Op de eerste rotonde, neemt u de eerste afslag en rijdt richting Buren. Na circa drie kilometer bereikt u het dorp Buren. De dorpskern rijdt u door (de weg kent wel een paar bochten) en houdt vervolgens op een soort T-kruising links aan, richting strand. Eenmaal Buren verlaten, rijdt u nog ongeveer 500 meter verder. Aan het eind van de weilanden en het begin van de duinen krijgt u dan een T-kruising (op een verkeersplateau). Hier links afslaan: Zwarteweg. Na circa 200 meter neemt u de weg rechtsaf: het Brouwerspad. U ziet dan NaBuren al liggen. De terreiningang is op de 1ste weg rechts: Glopweg. 
  NaBuren is goed herkenbaar aan de windvaan boven op het rieten dak: de eend!

NaBuren:

 • Op hetzelfde terrein als NaBuren staat op zo’n 40 meter afstand ook ’t Ruyghe Nest, familiehuis van de familie Kuhlmann. Er is geen afscheiding tussen deze twee woningen. Wij respecteren elkaars privacy. We verwachten hetzelfde van de huurders van NaBuren.

 • NaBuren beschikt op de begane grond over drie slaapkamers, allen voorzien van c.v., wastafel met warm en koud water en een hang-legkast. 
  Twee slaapkamers hebben twee aparte bedden, de derde slaapkamer een onderschuifbed. De bedden zijn voorzien van matras, molton onderdeken, kussen en dekbed.

 • Op de begane grond is tevens een toilet en een douche. Ook is er een berging waarin o.a. de combi-ketel (CV en warm water) en een wasmachine. Deze wasmachine is voor gezamenlijk gebruik met de bewoners van ’t Ruyghe Nest. Een enkele keer zullen ze  - na overleg met de bewoners van NaBuren -  daarvan gebruik willen maken. 
  Het woongedeelte met een grote open keuken bevindt zich op de bovenverdieping, een oppervlakte van ca. 50 m2. Het woongedeelte heeft een kleuren t.v. en radio/cd speler (kabel). 4 fauteuils en een tweezitsbank. Er staat een uitschuifbare eettafel met 6 stoelen. De keuken is ruim en goed geoutilleerd. Er staat o.a. een koelkast met apart diepvriesvak, een 4 pits-gastoestel met elektrische oven/grill. De bovenverdieping kent nog een aparte inloop-bergkast met o.a. de terrasmeubelen en diverse mappen met gebruiksinformatie van apparaten en toeristische informatie. Stofzuiger en dweilapparaat staan daar ook.

 • Via openslaande deuren komt u op een groot terras op het zuiden. Het geheel is met glazen windschermen omgegeven.  Dit terras is ’s avonds te verlichten. 

 • NaBuren heeft een rietendak. Wees daarom voorzichtig met vuur, vooral op het terras. Liever daar niet roken. 
  In de bergruimte staat een elektrische barbecue. Svp voorzichtig bij gebruik en op voldoende afstand van het rieten dak.

 • De trap tussen de begane grond en de woonetage is afsluitbaar met een kinderhekje. Dit hekje staat in de inloop-berging.

 • In NaBuren zijn spullen aanwezig die persoonlijk eigendom zijn van de eigenaren. Ga daarmee zorgvuldig om. Als u bijv. toch keukenhanddoeken gebruikt: zorg dan wel dat ze aan het einde van de huurperiode gewassen en opgeruimd terug zijn gelegd.

 • Huurders dienen zelf te zorgen voor bedlinnen, handdoeken e.d.

 • We hebben als uitgangspunt dat u bij aankomst een basisvoorraad thee, koffie, suiker en dergelijke aantreft, genoeg voor de eerste dag.
  We rekenen erop dat u er ook voor zorgt dat dit ook weer aangevuld aanwezig is op de dag van uw vertrek.

 • Het hele huis is goed geïsoleerd en voorzien van centrale verwarming. De thermostaat in de woonkamer geeft de werkelijke temperatuur aan. Met de grote ronde knop kunt u de gewenste dagtemperatuur instellen. De nachttemperatuur is altijd 4 °C lager dan de door u ingestelde dagtemperatuur. De nachttemperatuur gaat normaliter in om 23.00 uur en de dagtemperatuur de volgende morgen om 8.00 uur. Maar deze nacht/dag instelling kan afwijkend zijn ingesteld. Een uitgebreide handleiding kunt u vinden in de map in de inloop-berging.

 • Bezoekers van Ameland dienen toeristenbelasting aan de gemeente Ameland te betalen. Deze verblijfsbelasting neemt de verhuurder voor zijn rekening en is derhalve in de huursom inbegrepen.

 • Oud papier, restafval en glas dient apart gescheiden te worden weggebracht. De ondergrondse containers hiervoor staan op de hoek Zwarteweg / Strandweg.
  De container voor restafval kan alleen met een speciale sleutel (een zgn ‘tag’) worden geopend. Deze sleutel hangt in de inloop-berging aan een haakje. Na gebruik de tag svp terughangen.  Indien deze tag in ongerede raakt is een vervangende tag alleen verkrijgbaar op het gemeentehuis tegen een vergoeding van € 15.

 • NaBuren is uitgerust met wifi. Ook huurders kunnen hiervan gebruik maken. De naam van het netwerk luidt Arris-AAF2 en de inlogcode Naburen2015.

 • Het postadres van NaBuren luidt: Glopweg 5, 9164  LP Buren - Ameland