X
Enter Title

Hieronder een beeld van veranderingen die de laatste tijd zijn in 't Ruyghe Nest zijn gerealiseerd.
Soms zijn ze op verzoek gerealiseerd of waren nog een uitvloeisel van afspraken met de aannemer.
De foto's zijn meestal te vegroten door er op te klikken.

voorbereiding overleg over buiten verlichting:

filmpje: een korte wandeling over de oprit..'s ochtends vroeg op 14 maart. Het is koud en het waait hard.

 

 

 

 

 

 

 

 

Koof om verwarmingsbuizen bijkeuken

actie van Julius (jan. 2021) om niet alleen de verwamingsbuizen in de bijkeuken af te schermen, maar teven een legplank erboven te verkrijgen (en een plek voor de vuilniszak eronder.

Detailafwerking rondom buizen naar boven volgt later dit jaar

Sensor lamp in de bijkeuken

De lichtschelaar van de prafondlamp in de bijkeuken blijktt op een onlogische plaats te zitten, namelijk rechts naast de buitendeur, terwijl de lamp eigenlijk gemakkelijk ingeschakeld zou komen kunnen worden wanneer je 's avonds vanuit de keuken de bijkeuken inloopt...vaak nog iets in de hand.

De lamp is vernagen door een lamp die automatisch aangaat wanneer je in het donker de bijkeuken binnenloopt. Wanneer niets meer beweegt gaat die automatisch uit.

zie ook het filmpje:
 

 

 

Nieuwe hoekbank
(oververhuisd door Julius)
(november 2020)
 

Wil je een soort 'time laps' filmpje met foto's over vervoer en plaatsing van de hoekbank zien (zicht uit alle richtingen):
klik dan op de foto hieronder.

Bramenopslag op duingedeelte langs de Zwarteweg uitgespit. Het gebied was volledig dichtgegroeid en ontoegankelijk. Eens in het jaar / twee jaar een nazorgonde volstaat nu. Het zware werk heeft Antoon verzet. Periodieke nazorgrondes voorkomt dat dit over een jaar of tien weer met veel mesnkracht nodig is.
Hier gaan binnen twee jaar weer wilgenroosjes en vingerhoedskruid bloeien.
(sept. 2020)
Terrasmeubilair zuidkant afgeschuurd en opnieuw in de lak gezet. Ze zien er weer als nieuw uit!
(sept. 2020)
Twee nieuwe eenspersoonsbedden in slaapkamer beneden
(sept 2020)

N.B. in 't Ruyghe Nest zijn nu tien bedden; twee slaapkamers met iedere twee bedden; twee slaapkamersmet elk drie bedden.
Vloerkleed woonruimte
(aug. 2020)

Om wat meer 'warmte' te krijgen in de woonruimte en het geluid wat te dempen is een vloerkleed op de vloer gekomen (eind augustus). 

Keerwanden bij terras aan zuidkant

(voorjaar  2020)

Begin april zijn er twee betonnenkeerwanden geplaatst op de hoek van het windscherm aan de zuidkant. Bedoeld om het wegspoelen van zand door hemelwater vanaf het rieten dak te voorkomen. De keerwanden krijgen nog een kleurtje.

De Wulk

- een kunstobject van de Amelandse kunstenares ...
- bij voorkeur niet in de felle zon...je weet nooit hoe het hout daarop reageert.

Schenking van Karel K.

(november 2019)

 

lamp boven grote tafel

- aan/uit knop zit op de muur bij deur naar bijkeuken. een beetje onhandig ver...maar het is niet anders.! Heeft te maken met de loop van de elektriciteitsleidingen.

- Boven op delamp zit een drukknopje. Door dit knopje in te drukken kan je de lichtsterkte regelen

(maart 2020)

6 maart 2020:

 

 


tzt voeg kitten naast wastafel slaapkamer oost boven
 
afgehandeld december 2019

luxaflex voor zuidraam keuken.

 

Wel zo prettig wanneer er in augustus sprake is van een dagenlange hittegolf...

afgehandeld in juli 2020

online regeling instelling vloerverwarming

 Is sinds medio september mogelijk. Deze regeling beperkt zich tot de thermostaat in de woonkamer. Deze is 'de baas'.
Online kan Antoon de temperatuur lager en hoger zetten. Het is de bedoeling dat de temperatuur van de kamerthermostaat op 20 graad blijft staan. Antoon zet bij langere afwezigheid de temperatuur dan op bijvoorbeeld 18, of 16 graad en verhoogt deze weer naar 20 graad een paar dagen voordat nieuwe bewoners 't Ruyghe Nest betrekken. Wil je het iets warmer hebben, dan kan je de thermostaat zelf natuurlijk met de drukknoppen (zie 'Vaak gestelde vragen' een graadje verhogen (bij vertrek wel weer terugbrengen naar 20 graad)
De Verwarming is ingesteld op een werkingsduur tussen 8.00 uur - 24.00 uur. 's nachts werkt de vloerverwarmign dus niet. De isolatie van het huis is echter zo goed, dat dit geen bezwaar vormt.

aanplant struiken rondom t Ruyghe Nest: zou- en windbestendig. Geen bomen
Soorten zoals Eleagnus, Tamarisk, Pyrus salicifolia, hortensia's (onder het rietendak ivm extra watertoevoer) Klimhortensia tegen betonnen wanden voordeur. Antoon gaat op zoek a.s. winterhalfjaar.

 

Nieuwe eettafel en bijpassende lamp erboven.

wie heeft een idee / voorstel?

Julius heeft op 27 december een nieuwe tafel aangevoerd. Samen met Karel in elkaar gezet. Het taafelblad krijgt nog een opfrisbeurt. Staat nu al mooi! Nu nog een bijpassende verlichting!
(de oude tafel staat in ieder geval even tijdelijk op de grote slaapkamer boven).

 

 

Strijkplank: materiaal van de overtrek is totaal vergaan.
Leonoor zorgde voor een nieuwe overtrek

Gordijntrekstangen:
Vooral bedoeld om de witte gordijnen in de woonkamer niet smoezelig te laten worden.
Leonoor zorgt voor aankoop ervan

Trekstangen zijn aagebracht in maart 2020

Opbrengst Zonnepanelen:

Je kan de opbrengst van de zonnepanelen op het dak van 't Ruyghe Nest per uur, per dag en per maand aflezen op een speciale website. Het is een Chinese website, maar je kan de Nederlandse taal rechts boven instellen. https://fop.saj-electric.com/saj?login. Inlogcode stuurde Wijnand in juni jl aan iedereen.

Door de tabbladen aan te klikken kan je het verloop op een dag, per maand en per jaar volgen.

Met de daginstelling weet je ook precies of het mooi weer was!

Hiernaast: als voorbeeld de opbrengst in de loop van 31 augustus 2019 en de opbrengst in de maanden april tm augustus. 

Overigens: Leonoor houdt een vergelijking bij tussen de opbrengst van haar zonnepanelen in Nijmegen die van 't Ruyghe Nest.

Nieuwe vlag

Karel koopt binnenkort een nieuwe Ameland vlag. Hij vindt de huidige vlag te klein ten opzichte van de lengte van de vlaggenmast.

Broodplank / Snijplank in de keuken:

Gemaakt en aageboden door Luuk Mees, vrienden van Karel en Marja. Houten broodplank / snijplank in de vorm van Ameland. Karel heeft de plank een aantal keren als bescherming in de olijfolie gezet. 

Deurdranger buitendeur bijkeuken (terras oostkant): de deur kan nu vast gezet worden!

 

Drooglijn
Van sloopijzer gemaakt.... als resultaat van inspanningen van Karel B en Matthijs.  De drooglijn staat tussen 't Ruyghe Nest en NaBuren, afgeschermd door groen.
Cementvlekken naast voordeur
Zijn op 23 augustus door medewerkers van Mosterman verwijderd.

Haken aan de wand:
- aan de muur van de twee slaapkamers beneden zijn enkele haken bevestigd waarop met snel even wat kleren kan hangen. Hergebruik van de haken uit het oude huis.
- aan de wand van de kledingkasten op de slaapkamers bovenverdieping zitten nu drie haken, ook om wat kleren aan op te hangen. Het zijn de deurknoppen van de doorgeefkastjes uit het oude 't Ruyghe Nest: wie wat bewaart...die heeft wat.
- extra wandhaken in doucheruimten? De wandbeugel en de wandradiator bieden eigenlijk (genoeg?) ruimte voor het ophangen van een handdoek en kleding. We boren liever geen extra haken in de betegelde wand: risico op scheuren in de tegels en kans op doorboren van achterliggende leidingen (water, verwarming, electriciteit, ventilatie). Misschien komt er nog wat anders, bijvoorbeeld een dressboy o.i.d.

 

Stuivende duinen:
De nieuwe duinen rondom het 't Ruyghe Nest zijn plaatselijk nog erg instabiel en zakken gemakkelijk weg wanneer men op het losse en niet begroeide zand loopt. Daarom liever niet lopen op de hellingen die met helm zijn ingeplant.
Medio juli is nog een extra baal hooi verspreid om de grootste stuifgaten af te dekken, maar tijdens de storm van 10 augustus is een groot deel hiervan weer weggewaaid.
De helminplant slaat duidelijk aan; zeker na de regen van medio augustus wordt alles groener. Maar ook kleur en fleur door onde andere ingezaaide goudsbloemen.